Vanwege enorme drukte lukt het ons niet om alle opdrachten op tijd te produceren, houd a.u.b. rekening met een langere levertijd. Excuses voor dit ongemak

Foldkraft papiersoort

350-grams-kaart-papier-eigenschappen-look-en-feelFoldkraft papier is een duurzame papiersoort die geproduceerd is uit gerecycled materiaal. Foldkraft wordt gebruikt voor menukaart, kaarten, boekcovers en omslagen van menukaarten. Door de stevigheid van het papier is deze papiersoort multi inzetbaar en geschikt voor verschillende soorten afwerking. Zo kan Foldkraft gemakkelijk contour gesneden worden en ronde hoeken krijgen. 

Eigenschappen van foldkraft papier

Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van foldkraft papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Uitstraling Milieu
Foldkraft 285 grams 450 um ja mat bruin Gerecycled materiaal, PEFC gecertificeerd, ongebleekt

Technische specificaties van onze kaart papiersoort: WestRock FoldKraft 285 grams, ongestreken bruin karton, afdruk is watervast, witheidsklasse 150cie, 450um dik, 100% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Afwerkingsmogelijkheden voor Foldkraft

Foldkraft is niet geschikt voor ieder ontwerp. Maar bij het juiste ontwerp kan deze papiersoort jouw drukwerk extra uniek maken. Door de bruine kleur van het papier kunnen kleuren van het ontwerp afwijken wanneer deze geprint zijn, wij printen namelijk niet met wit als onderlaag maar gebruiken de natuurlijke tinten van het papier. Door de stevigheid van het papier is Foldkraft zeer geschikt voor omslagen of kaarten. De kleur van verschillende batches papier kan van elkaar afwijken doordat het papier gerycled is. Hierdoor zal iedere kaart en ieder boek uniek zijn.

Foldkraft als omslag

Het materiaal van Foldkraft is zeer stevig en neigt bijna meer naar karton dan papier. Hierdoor is het uitmuntend geschikt als omslag. Wil je jouw boek nóg steviger maken? Lamineer jouw boek dan met mat laminaat. Hierdoor wordt de omslag nog sterker en is hij ook vuil en spatwater bestendig. De kleur van het papier komt nog steeds mooi naar voren en de structuur van het papier is aan de binnenzijde van de cover nog steeds voelbaar. Wil je jouw boek helemaal uniek maken? Dan kun je ook nog voor ronde hoeken kiezen. 

De perfecte afwerking voor Foldkraft papier?

Ontwerp gereed? Bestel direct op Foldkraft papier

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Goede kwaliteit

  8 dagen geleden door klant

  De levering had wat vertraging maar daar werd je netjes van op de hoogte gebracht. De producten zijn weer net zoals altijd super! Prijs kwaliteit is prima, ik ben zeer tevreden.

 • Snelle levering, vriendelijke benadering

  8 dagen geleden door Hanneke de Graaf

  Snelle levering, vriendelijke benadering

 • Tot nu toe alleen maar positieve‚Ķ

  8 dagen geleden door Joop Giesendanner

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Ze lijken voort te komen uit een breed gedragen verlangen om het toch vooral de klant naar de zin te maken. iemand is iets heel vriendelijks gestart met goede producten en lieve mensen. Met vriendelijke gr...

Bekijk meer klantenbeoordelingen