Foldkraft papiersoort

Deze papiersoort is helaas niet langer beschikbaar.

Foldkraft papier is een duurzame papiersoort die geproduceerd is uit gerecycled materiaal. Foldkraft wordt gebruikt voor menukaart, kaarten, boekcovers en omslagen van menukaarten. Door de stevigheid van het papier is deze papiersoort multi inzetbaar en geschikt voor verschillende soorten afwerking. Zo kan Foldkraft gemakkelijk contour gesneden worden en ronde hoeken krijgen. 

  Eigenschappen van foldkraft papier

  Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van foldkraft papier.

  PapiersoortGramsUmBeschrijfbaarUitstralingMilieu
  Foldkraft285 grams450 umjamat bruinGerecycled materiaal, PEFC gecertificeerd, ongebleekt

  Technische specificaties van onze kaart papiersoort: WestRock FoldKraft 285 grams, ongestreken bruin karton, afdruk is watervast, witheidsklasse 150cie, 450um dik, 100% opaciteit

  Afwerkingsmogelijkheden voor Foldkraft

  Foldkraft is niet geschikt voor ieder ontwerp. Maar bij het juiste ontwerp kan deze papiersoort jouw drukwerk extra uniek maken. Door de bruine kleur van het papier kunnen kleuren van het ontwerp afwijken wanneer deze geprint zijn, wij printen namelijk niet met wit als onderlaag maar gebruiken de natuurlijke tinten van het papier. Door de stevigheid van het papier is Foldkraft zeer geschikt voor omslagen of kaarten. De kleur van verschillende batches papier kan van elkaar afwijken doordat het papier gerycled is. Hierdoor zal iedere kaart en ieder boek uniek zijn.

  Foldkraft als omslag

  Het materiaal van Foldkraft is zeer stevig en neigt bijna meer naar karton dan papier. Hierdoor is het uitmuntend geschikt als omslag. Wil je jouw boek nóg steviger maken? Lamineer jouw boek dan met mat laminaat. Hierdoor wordt de omslag nog sterker en is hij ook vuil en spatwater bestendig. De kleur van het papier komt nog steeds mooi naar voren en de structuur van het papier is aan de binnenzijde van de cover nog steeds voelbaar. Wil je jouw boek helemaal uniek maken? Dan kun je ook nog voor ronde hoeken kiezen. 

  De perfecte afwerking voor Foldkraft papier?

  Bekijk al onze afwerkingen

  Ontwerp gereed? Bestel direct op Foldkraft papier