Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed.

Prijsstijgingen in print halen landelijk nieuws

Op 20 september berichtte NOS dat kerstkaarten mogelijk 25 procent duurder worden vanwege het fenomeen ‘pulp friction’. Eerder trok de boekensector aan de bel die als gevolg van de massale thuisbezorging met papiertekorten kampte. Grote papierproducenten waarschuwden voor prijsstijgingen vanwege die aanhoudende tekorten. Dit geldt net zo goed voor kartonnen verpakkingen. Het gaat helaas niet alleen om papier, maar ook om inkt én energie die duurder worden.

Prijswijzigingen bij Printenbind

Printenbind kondigt de volgende prijswijzigingen aan:

  • Prijsverhoging 80 grams papier, stickers en bijzondere papiersoorten

  • Prijsverhoging posterpapier

  • Hogere kosten voor pakketverzending via PostNL

  • Nieuwe, voordelige verzendoptie via Budbee

  • Prijsverhoging voor internationale verzendingen

  • Prijsverhogingen voor bijzondere omslag bij kleine oplages, maar prijsvoordeel voor hogere oplages

  • Prijsverhoging voor afwerkingsoptie lamineren

  • Prijsverhoging voor diverse accessoires, zoals de fotolijsten

  • Een extra toeslag voor het verzenden van A3 formaat

  • Prijswijzigingen voor 24-uurs koerier in diverse zones

Vergaande optimalisaties om prijsstijgingen te drukken

De ontwikkelingsafdeling van Printenbind werkt dagelijks aan het continu verbeteren van de fysieke en digitale processen. Iedere handeling wordt steeds verder geoptimaliseerd voor het beste resultaat én de beste prijs. Ons ontwikkelingsteam werkt daarbij aan de sturende en ondersteunende digitale processen om zowel het bestellen, produceren en leveren zo efficiënt mogelijk te maken. Hiermee wordt de prijsstijging van het eindproduct als gevolg van duurder papier, karton en inkt zo veel mogelijk gedrukt.

Nieuwe verzendoptie voor particulieren: Budbee

Zelf aangeven hoe en waar de chauffeur het pakket moet bezorgen in een voor jou gewenst tijdslot. Dat kan vanaf nu via Budbee! Printenbind voegt per direct een nieuwe, voordelige verzendoptie toe voor particulieren. Budbee bezorgt van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur. Je kunt de chauffeur bovendien volgen via realtime tracking.
Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Budbee.

Vragen

Bestel je regelmatig bij Printenbind en heb je vragen over wat de prijswijzigingen voor jou specifiek betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@printenbind.nl. Stuur ons een e-mail vanaf hetzelfde adres waarmee je bestelt óf vermeld je klantnummer in jouw e-mail. Je kunt natuurlijk ook direct een prijs berekenen via onze calculator.