Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

Prijsstijgingen in print halen landelijk nieuws

Op 20 september berichtte NOS dat kerstkaarten mogelijk 25 procent duurder worden vanwege het fenomeen ‘pulp friction’. Eerder trok de boekensector aan de bel die als gevolg van de massale thuisbezorging met papiertekorten kampte. Grote papierproducenten waarschuwden voor prijsstijgingen vanwege die aanhoudende tekorten. Dit geldt net zo goed voor kartonnen verpakkingen. Het gaat helaas niet alleen om papier, maar ook om inkt én energie die duurder worden.

Prijswijzigingen bij Printenbind

Printenbind kondigt de volgende prijswijzigingen aan:

 • Prijsverhoging 80 grams papier, stickers en bijzondere papiersoorten
 • Prijsverhoging posterpapier
 • Hogere kosten voor pakketverzending via PostNL
 • Nieuwe, voordelige verzendoptie via Budbee
 • Prijsverhoging voor internationale verzendingen
 • Prijsverhogingen voor bijzondere omslag bij kleine oplages, maar prijsvoordeel voor hogere oplages
 • Prijsverhoging voor afwerkingsoptie lamineren
 • Prijsverhoging voor diverse accessoires, zoals de fotolijsten
 • Een extra toeslag voor het verzenden van A3 formaat
 • Prijswijzigingen voor 24-uurs koerier in diverse zones

Vergaande optimalisaties om prijsstijgingen te drukken

De ontwikkelingsafdeling van Printenbind werkt dagelijks aan het continu verbeteren van de fysieke en digitale processen. Iedere handeling wordt steeds verder geoptimaliseerd voor het beste resultaat én de beste prijs. Ons ontwikkelingsteam werkt daarbij aan de sturende en ondersteunende digitale processen om zowel het bestellen, produceren en leveren zo efficiënt mogelijk te maken. Hiermee wordt de prijsstijging van het eindproduct als gevolg van duurder papier, karton en inkt zo veel mogelijk gedrukt.

Nieuwe verzendoptie voor particulieren: Budbee

Zelf aangeven hoe en waar de chauffeur het pakket moet bezorgen in een voor jou gewenst tijdslot. Dat kan vanaf nu via Budbee! Printenbind voegt per direct een nieuwe, voordelige verzendoptie toe voor particulieren. Budbee bezorgt van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur. Je kunt de chauffeur bovendien volgen via realtime tracking.
Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Budbee.

Vragen

Bestel je regelmatig bij Printenbind en heb je vragen over wat de prijswijzigingen voor jou specifiek betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@printenbind.nl. Stuur ons een e-mail vanaf hetzelfde adres waarmee je bestelt óf vermeld je klantnummer in jouw e-mail. Je kunt natuurlijk ook direct een prijs berekenen via onze calculator.

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen