Wat is thermisch inbinden ?

Met de optie thermisch inbinden wordt jouw boek sierlijk en klassiek ingebonden. Bij thermisch inbinden wordt er een linnen strip aan de zijkant van het boek gelijmd. De strip is deels te zien aan de voor- en achterkant voor een klassieke ingebonden look en extra stevigheid. Thermisch inbinden wordt het meest gebruikt bij scripties, proefschriften en jaarboeken. 

Handig om te weten

Bestanden met weinig pagina's kunnen gemakkelijk ingebonden worden met een thermische binding, dit kan namelijk al vanaf 20 pagina's. De boeken worden door middel van een copybinder machine strak ingebonden. Hierbij wordt de linnen strip volledig recht op de rug geplaatst.

Verschillende omslagen

Bij thermisch ingebonden boeken is er een keuze uit verschillende voor- en achterkanten. Zo kun je ervoor kiezen om een transparante voorkant te nemen of een bedrukte voorkant met een eigen ontwerp. Hierbij hoef je niet los een voorkant aan te leveren, we gebruiken hiervoor de eerste pagina van je bestand. Voor de achterkant kun je kiezen uit: transparant, zwart schutblad, wit schutblad of wederom een bedrukte achterkant.

Thermisch vs Wire-o inbinden

Bij thermisch inbinden wordt er gebruik gemaakt van een linnen strip die het binnenwerk en de covers aan elkaar vastlijmt. Bij wire-o maken we gebruiken van een stalen spiraal om het boekwerk samen te binden. Door het vastlijmen van de linnen strip is het, in tegenstelling tot wire-o boeken, niet mogelijk om het boek helemaal plat te leggen. Wil je jouw boek vaak gebruiken en moet het tegen een stootje kunnen? Dan raden wij een wire-o boek aan. 

Meer weten over onze inbindmethodes? Klik hier

Extra afwerkingen voor thermisch inbinden

Om je thermisch boek te maken hoe jij het voor ogen hebt, zijn er nog verschillende afwerkingsopties:

  • Coating: Als je kiest voor een bedrukte voorkant, kan je ook kiezen voor een extra glossy coating over de voorkant. Hierdoor krijgt de cover een lichte glimmende uitstraling. Dit laat kleuren mooi naar voren komen. Daarnaast is het boek ook beter spatwater bestendig met een glossy coating. 

  • Ronde hoeken: Wil je jouw boek graag een speelse uitstraling geven, ga dan voor ronde hoeken. Wanneer er voor deze optie gekozen wordt, worden de rechter hoeken rond gemaakt. De kant van de lijmstrip blijft wel standaard om een stevige hechting te kunnen garanderen.

  • Scheidingsvellen: Heb je verschillende hoofdstukken en wil je dit duidelijk aangeven? Met het plaatsen van scheidingsvellen valt het op en weet je precies wanneer de volgende informatie start. De scheidingsvellen zijn blauw van kleur en worden samen met het drukwerk geprint. 

Perfecte afwerking voor

Bekijk afwerkingen

Bestelling gereed? Bestel direct thermisch ingebonden